Bijna duizend voertuigen gecontroleerd langs E17 in West-Vlaanderen
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Tijdens een grote politieactie zaterdag langs de E17 in West-Vlaanderen werden 926 wagens aan de kant gezet en 577 personen gecontroleerd. Er werden zeven geseinde personen aangetroffen. Er werd ook een hoeveelheid drugs ontdekt en de agenten schreven 24 pv’s uit voor het niet-respecteren van de coronamaatregelen.

Zo’n 250 agenten hadden post gevat langs de E17 voor een preventieve controleactie. Er werkten zeven lokale politiezones aan mee, plus de federale politie en politieschool. Tijdens de ‘Highway’-controleactie werden zeven geseinde personen aangetroffen, onder wie drie voor illegaal verblijf, een iemand voor intrafamiliaal geweld, een persoon die vrij was onder voorwaarden en een iemand die ontzet was uit zijn recht tot sturen. In een voertuig werd ook 5.750 euro cash geld in beslag genomen. De agenten ontdekten ook 38 gram heroïne, 10 gram cocaïne en cannabis in speciale verborgen ruimtes in een andere wagen. De politie schreef ook zeven pv’s voor verboden wapens en drie voor het bezit van lachgas.

Op het vlak van verkeersinbreuken werden niet minder dan 119 pv’s uitgeschreven, waaronder 23 voor rijden onder invloed van alcohol of drugs. Achttien bestuurders moesten meteen hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen. De actie richtte zich vooral op rondtrekkende dadergroepen en drugstrafiek, maar de politie heeft bij de controles van de wagens geen inbraakmateriaal aangetroffen.