Luminus neemt Essent België over
Foto: carlo coppejans

Energiebedrijf Luminus neemt concurrent Essent België over. Daardoor wint het bedrijf terrein op marktleider Electrabel: het heeft zo bijna een kwart van de Belgische markt in handen. Op termijn zal de naam Essent in ons land verdwijnen.

Essent België is in ons land actief in Vlaanderen en Wallonië met de levering van elektriciteit en gas, en is momenteel de op vier na grootste leverancier. Door de overname krijgt Luminus er zo’n 520.000 klanten bij en versterkt het zijn positie als nummer twee op de energiemarkt, na Engie Electrabel. Concreet stijgt het marktaandeel van Luminus van 18 naar 24 procent. Essent was vorig jaar goed voor een omzet van zowat een half miljard euro.

Essent België is momenteel onderdeel van Essent Nederland, op zich weer in handen van de Duitse E.ON-groep. De Belgische activiteiten stonden al enige in de etalage, en komen dus nu in handen van Luminus, onderdeel van de Franse energiereus EDF.

Een overnameprijs werd niet vrijgegeven. De afronding van de overname wordt verwacht in het tweede kwartaal. Tot dan blijven beide bedrijven onafhankelijk en normaal opereren. Voor de klanten van Essent en Luminus verandert er voorlopig niets: de voorwaarden van hun contracten en contactpersonen blijven ongewijzigd. Op termijn zullen ze wel de merknaam Essent van hun factuur zien verdwijnen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig