Omdat de situatie omtrent de coronapandemie in ons land sinds begin december relatief stabiel is, besliste het Overlegcomité om een aantal versoepelingen door te voeren.

- Kappers: de kappers heropenen op 13 februari, er zal geen tijdslimiet zijn. De overige contactberoepen, zoals schoonheidssalons, mogen pas op 1 maart weer de deuren openen. Er worden zeer strikte voorwaarden opgelegd voor de heropening: er moet een wachttijd zijn van 10 minuten tussen twee behandelingen, voldoende voor de reiniging en desinfectie van de behandelingsruimte. Het is verplicht om te werken op afspraak en klanten moeten buiten wachten. Er moet voldoende ventilatie voorzien worden, bijvoorbeeld door ramen en deuren open te zetten. Dienstverlening aan huis blijft verboden.

- Immobezoek: Wie een woning wil kopen of huren, zal vanaf het begin van de krokusvakantie weer op huisbezoek kunnen gaan. Immokantoren krijgen de toestemming om weer klanten mee te nemen.

- Vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings: De campings en vakantieparken mogen al vanaf maandag 8 februari opnieuw gasten ontvangen. Deze parken vallen wel onder dezelfde regels als andere logiesvormen, dat betekent dat restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten gesloten blijven.

- Dierenparken: Mogen vanaf 13 februari open onder dezelfde voorwaarden als de natuurparken. Enkel buitenactiviteiten zijn toegelaten en er moet strikte toegangscontrole plaatsvinden.

- Politiecontrole: Nieuw is ook dat de politie automatisch op de hoogte zal worden gebracht als iemand zich niet laat testen bij een terugkeer uit het buitenland. De maatregel moet ingaan voor het begin van de paasvakantie.