Brusselse politie wil agenten verdacht van zedenfeiten definitief verwijderen
Foto: Politiezone Antwerpen

De korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft procedures opgestart voor een definitieve verwijdering van de drie agenten die woensdag door de onderzoeksrechter in Luik onder aanhoudingsbevel zijn geplaatst. De drie zijn in verdenking gesteld voor verkrachting en voyeurisme, en één van hen werd ook in verdenking gesteld voor aanranding van de eerbaarheid.

‘Er werden procedures voor een definitieve verwijdering opgestart door de korpschef’, bevestigt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene. Verdere commentaar wordt door de politie niet gegeven, zodat de lopende procedures correct kunnen verlopen.

De bal in de zedenzaak ging dinsdag aan het rollen toen vijf leden van de verkeersbrigade van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene werden opgepakt door Algemene Inspectie en de dienst Interne Zaken, op vraag van het parket van Luik. Bij dat parket loopt immers al enige tijd een gerechtelijk onderzoek over feiten van verkrachting, waarbij er sprake zou zijn van meerdere slachtoffers.

Twee Brusselse agenten werden na verhoor vrijgelaten, maar drie van hen blijven aangehouden. Een van de komende dagen zullen zij voor de Luikse raadkamer verschijnen.