Real Madrid bevestigt nieuwe blessure Eden Hazard: ‘Vier tot zes weken out’
Archiefbeeld. Foto: ISOPIX

Nadat Eden Hazard dinsdag al een training aan zich voorbij liet gaan wegens ‘spiervermoeidheid’, heeft de aanvoerder van de Rode Duivels ook woensdag de training vroegtijdig gestaakt om zich te laten onderzoeken. De Rode Duivel heeft een spierblessure. Er wordt gesproken van drie tot vier weken inactiviteit.

Een serieuze domper voor de Belg, die sinds zijn transfer van de ene blessure in de andere sukkelt. Hazard stond dit seizoen al twee keer een maand aan de kant met verschillende blessures, en miste tussenin ook nog eens twee weken door een besmetting met het coronavirus. Vorig seizoen moest hij dan weer grotendeels aan zich laten voorbijgaan door een zware enkelblessure.

Woensdag publiceerde Real zelf beelden van een trainende Hazard op de website van de club, maar ondertussen raakte dus bekend dat de Rode Duivel die training vroegtijdig moest staken.

De Koninklijke bracht Hazard meteen binnen voor medische beeldvorming. De club bevestigt dat het om een liesblessure gaat. Real-watchers communiceren al dat de Rode Duivel opnieuw drie tot vier weken aan de kant zou staan.

Voor een kwakkelend Real breken er belangrijke weken aan. In de competitie zijn ze na een vier op negen weggezakt naar de derde plaats, in de Copa del Rey volgde de uitschakeling tegen derdeklasser Alcoyano en in de halve finales van de Supercup bleek Athletic Bilbao te sterk. De komende veertien dagen werkt Real vier competitieduels af, nadien volgt de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Atalanta. De WK-kwalificatiecampagne van de Rode Duivels start eind maart.