Onderzoek naar vermeende ‘financiële malversaties’ bij Let’s Go Urban
Foto: FRED DEBROCK

De voorzitter van de Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft een voorlopig bewindvoerder aangesteld bij jongerenproject Let’s Go Urban van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open VLD). Dat zegt VRT NWS en de persrechter van de ondernemingsrechtbank bevestigt het nieuws. De bewindvoerder zal de organisatie de komende drie maanden niet alleen onder zijn hoede nemen, maar er ook een onderzoek voeren naar vermeende ‘financiële malversaties’.

De aanstelling komt er op eenzijdig verzoekschrift van drie bestuurders van Let’s Go Urban, die zich dus vragen stellen bij de gang van zaken bij de organisatie. Of er echt sprake is van onregelmatigheden zal nog moeten blijken, maar de drie hebben de voorzitter van de rechtbank in ieder geval overtuigd dat nader onderzoek nodig is. Een tegenpartij kan wel nog derdenverzet aantekenen tegen de beslissing.

Let’s Go Urban is het stadsproject waarmee El Kaouakibi bekendheid vergaarde voor ze de stap naar de politiek zette. Onder meer met de steun van de stad Antwerpen geeft de organisatie sinds 2009 workshops en opleidingen aan grote groepen jongeren met diverse achtergronden. Disciplines die er aan bod komen zijn onder meer dans, hiphop, slam poetry en conditietraining. De organisatie viel al meermaals in de prijzen.

Karaktermoord

Sihame El Kaouakibi reageert op het nieuws op VRTNWS. Ze zegt dat de aanstelling van een voorlopig bewindvoerder voor haar een verrassing is. El Kaouakibi heeft het over een ‘doorzichtige poging tot karaktermoord van enkele tegenstanders die me reeds geruime tijd trachten te destabiliseren.’

El Kaouakibi zegt vervolgens dat ze zelf een audit heeft gevraagd, ‘teneinde aan te tonen dat ik recht in mijn schoenen sta. De huidige demarche toont aan dat men het belang van Let’s Go Urban niet vooropstelt. Dit kan ik onmogelijk aanvaarden’, aldus het parlementslid.