Lockdown in Nederland verlengd tot 2 maart, nog geen beslissing over avondklok
De Nederlandse premier Rutte viert de teugels niet. Foto: EPA-EFE

De Nederlanders zijn nog niet verlost van de harde lockdown. Die wordt verlengd tot en met 2 maart. De basisscholen mogen vanaf maandag weer de deuren openen.

Het kabinet in Nederland heeft nog geen besluit genomen over het verlengen van de avondklok na 10 februari. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond gezegd tijdens een persconferentie. Er wordt nog gewacht op nieuw advies met het effect van die maatregelen, dat eind deze week verwacht wordt.

De lockdown wordt alvast tot en met 2 maart verlengd. De basisscholen mogen vanaf maandag weer open. Voor de niet-essentiële winkels komt daarnaast de mogelijkheid om bestellingen aan te nemen die klanten kunnen afhalen.

Volgens Rutte bevindt Nederland zich momenteel in een ‘spagaat’. Enerzijds daalt het aantal coronabesmettingen al een aantal weken op rij, maar anderzijds verspreidt de Britse, besmettelijkere, coronavariant zich snel. Vandaag, dinsdag, bleek dat het bij twee op de drie nieuwe besmettingen in Nederland ging om de Britse mutatie van het covid-19-virus.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in