Twee aanhangers van oppositiepartij gedood in El Salvador
Foto: AFP

Enkele weken voor de parlements- en lokale verkiezingen in El Salvador zijn twee mensen doodgeschoten bij een aanval op aanhangers van de linkse oppositiepartij FMLN.

Procureur-generaal Raul Melara heeft een crisisberaad gehouden met vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. ‘Dit is serieus, de verkiezingscampagne mag geen bloedbad worden’, had hij eerder getweet.

Volgens FMLN werd een pick-up in de kleuren van de partij zondag beschoten in het centrum van de hoofdstad San Salvador. Het openbaar ministerie zei dat er twee doden en vijf gewonden vielen. De schoten werden afgevuurd vanuit een auto.

Er zijn drie verdachten opgepakt, van wie er twee verzorgd worden voor ernstige schotwonden, meldde president Nayib Bukele op Twitter. Een van hen is een politieagent die behoorde tot een persoonsbeschermingseenheid bij het ministerie van Gezondheid.

Ook twee aanhangers van FMLN, die zouden hebben teruggeschoten op de aanvallers, werden ingerekend.

Parlementslid Jorge Schafik, de zoon van de medeoprichter van de voormalige guerrillabeweging FMLN, houdt Bukele verantwoordelijk voor de aanval. Op sociale media zei hij dat de president haat zaaide.