Van je werk naar de concertzaal, in Brussel kan het allemaal
Foto: Actiris

De vele internationale organisaties maken van Brussel de perfecte plek om snel carrière te maken. Toch is dat niet de enige reden om je pijlen op de Europese hoofdstad te richten. Communicatiespecialist en concertliefhebber Joey Kestemont vond er naast een inhoudelijk uitdagende job ook een betere work-life balance.

Dat Brussel zoveel meer is dan Manneke Pis, de Grote Markt en de Nieuwstraat, hoef je Marketing Communication Officer Joey Kestemont niet meer te vertellen. Al tijdens zijn studies aan de Vrije Universiteit Brussel, bijna tien jaar geleden, maakte hij kennis met de veelzijdigheid van de stad. “Het viel me op dat telkens ik een hoekje om wandelde ik in een totaal andere sfeer terecht kwam. Altijd was er iets te doen, altijd viel er iets nieuws te ontdekken. Dat Brussel niet in een woord te vatten is, spreekt me erg aan. Dankzij de metro is ook alles dichtbij. Je rolt letterlijk van de ene in de andere wereld binnen.”

Werken in deze veelzijdige stad is beslist ook iets voor jou.
Ontdek de vele vacatures voor Nederlandstaligen via Actiris »

Vlot bereikbaar met openbaar vervoer

Lang twijfelen deed Joey dan ook niet toen hij 2,5 jaar geleden de vacature van Actiris, de Brusselse tegenhanger van de VDAB, zag passeren. “Ik werkte op dat moment als freelance redacteur, maar was op zoek naar een communicatiejob met meer werkzekerheid en minder weekend- en avondwerk. Dat alles vond ik in de job van Actiris terug. Dat ik in Brussel zou kunnen werken, maakte het aanbod voor mij extra aantrekkelijk. Sowieso kwam ik in mijn vrije tijd al regelmatig in Brussel, om een concertje mee te pikken of om met vrienden af te spreken. Een job in Brussel zou dat allemaal nog eenvoudiger maken. Het zou me toelaten een betere balans tussen werk en privé te vinden. Zeker omdat ik met het openbaar vervoer vanuit het centrum vlot naar Halle pendel.”

Verrassende en inspirerende plekken

Sinds september 2018 werkt Joey op de dienst externe communicatie van arbeidsbemiddelaar Actiris. Samen met zijn collega’s is hij verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven voor de werkzoekenden, de content op de website, de communicatie met de partnerorganisaties en de evenementen voor werkgevers. Vooral dat laatste bracht hem al op heel wat interessante plaatsen in Brussel. “Wanneer we events organiseren, letten we erop dat de locatie bij het thema past en tegelijk ook goed bereikbaar is. Op die manier heb ik bijvoorbeeld de omgeving van Tour & Taxis en het congrescentrum BEL, waar Leefmilieu Brussel zit, ontdekt.”

Na de werkuren blijft Joey geregeld wat langer in Brussel hangen, om bijvoorbeeld iets met de collega’s te drinken of te eten. “We maken er een sport van om elke keer ergens anders af te spreken”, lacht hij. “In Brussel is dat perfect mogelijk. De locals bij ons op kantoor wijzen ons de beste adresjes aan. Vaak echte pareltjes en onbekend voor het grote publiek. Ik kijk ernaar uit om die gewoonte na de coronacrisis te hernemen.”

Vlot Frans leren praten

Een andere reden waarom Joey zo graag in de grootstad vertoeft, is de veelheid aan talen die er gesproken worden. “Dan voel je echt dat je in een wereldstad bent”, zegt hij. “Op het werk zelf kan ik als ik dat wil de hele dag in het Nederlands praten. Het uitgangspunt bij ons is dat je ofwel Nederlands ofwel Frans spreekt en dat je de andere landstaal kunt verstaan. Actiris stimuleert ons wel om verder te gaan en bijvoorbeeld via de Actiris Academy de andere landstaal onder de knie te krijgen. Die kans heb ik zelf met beide handen gegrepen. Toen ik hier startte was mijn Frans allesbehalve uitmuntend, nu kan ik met de collega’s vlot in het Frans overleggen. Daar ben ik blij mee, want het verbreedt mijn mogelijkheden. Zo’n taalbad kan ik iedereen aanraden.”

Ook bij Actiris zelf zoeken ze nog collega’s! Bekijk de mogelijkheden en ontdek (na de uren) samen met Joey de beste adresjes in onze hoofdstad! »