OM-Rennes uitgesteld nadat honderden fans trainingscomplex Marseille bestormen
Foto: AFP

De Ligue 1-wedstrijd van zaterdagavond (21u) tussen Marseille en Rennes is voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de incidenten eerder op de dag op het trainingscomplex van l’OM. Dat heeft de Franse voetballiga (LFP) drie uur voor de wedstrijd aangekondigd.

Enkele honderden boze fans van Olympique Marseille trokken zaterdagnamiddag naar de Commanderie, het trainingscentrum van de Ligue 1-club. Daarbij werd er brand gesticht. De supporters staken ook vuurwerk af. Enkelen slaagden erin het complex te betreden. 25 personen werden aangehouden.

Marseille is door een reeks tegenvallende resultaten weggezakt naar de zesde plaats in de Ligue 1. De woede van de boze fans richt zich vooral op voorzitter Jacques-Henri Eyraud.

Ook bij Saint-Étienne, nog een club uit de Ligue 1, slaagden supporters erin het trainingsveld op te komen. Ze gingen daar in discussie met de spelers en trainers. Saint-Étienne staat op de zestiende plaats, net boven de degradatiestreep. De groene brigade neemt het zondag op tegen Nice.