Straatracer die politie-inspecteur aanreed is aangehouden voor poging doodslag

De 23-jarige man die vrijdagavond een politie-inspecteur aanreed toen hij vluchtte na een straatrace, werd zaterdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag. Zijn rijbewijs werd ook onmiddellijk ingetrokken, net als dat van alle andere racers die konden worden gevat.

De politiezone Assenede/Evergem kreeg vrijdag rond 22.30 uur een oproep dat drie voertuigen aan het straatracen waren in Evergem. Een ploeg agenten stelde in de Amerigo Vespuccilaan in Evergem een bijeenkomst vast van een tiental sportieve voertuigen. De politie maakte zich kenbaar, waarop de bestuurders wegreden aan een hoge snelheid. Ze maakten hierbij verschillende verkeersinbreuken.

Een politie-inspecteur maande een voertuig aan om te stoppen. De bestuurder van de BMW wou hieraan echter geen gevolg geven en zette zijn vlucht verder. Daarbij reed hij de inspecteur aan. ‘De inspecteur kwam met zijn borstkas op het voertuig terecht’, zegt de woordvoerster van het Oost-Vlaamse parket. Het gaat om een 25-jarige man die verwondingen opliep aan de borstkas en knie en schaafwonden aan de armen. ‘Ingevolge de aanrijding heeft de inspecteur een arbeidsongeschiktheid opgelopen van vijf dagen, maar het had veel erger kunnen zijn.’

23-jarige Bulgaar

De bestuurder kon uiteindelijk gearresteerd worden. Het gaat om een 23-jarige man uit Gent met de Bulgaarse nationaliteit. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

Het parket leidde de man zaterdagavond voor de onderzoeksrechter in Gent op verdenking van poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid. De onderzoeksrechter besloot hem aan te houden. Sommige van de andere bestuurders konden wegvluchten, anderen konden nog gecontroleerd worden. Voor hen werden processen-verbaal opgemaakt omtrent de verkeersinbreuken en van enkelen werd ook het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig