Speciale ‘kotbubbel’ op komst voor studenten
Veel studenten zagen elkaar dit jaar enkel tijdens de examens. Foto: David Van Hecke

De minister van Hoger Onderwijs van de Franse gemeenschap Valérie Glatigny (MR) werkt samen met haar Nederlandstalige en Duitstalige collega’s aan een project dat voor een speciale contactbubbel voor studenten moet zorgen. Dat zegt ze zaterdag in een interview in de krant Le Soir.

De speciale ‘kotbubbel’ moet een antwoord bieden op het psychologische leed bij veel jongeren door de coronapandemie. Zes jongeren zouden in die bubbel met elkaar contact mogen hebben.

‘Ze hebben contacten hard nodig, maar het is niet de bedoeling dat er interacties zijn tussen de bubbels’, aldus Glatigny, die zegt dat een document vrijdag goedgekeurd werd door alle betrokken ministers, op basis van adviezen van kinderpsychiaters en gezondheidsdeskundigen, maar niet van virologen.

De kotbubbel moet zorgen voor een sociaal leven op een campus tussen zes personen, en steeds dezelfde zes, preciseert de minister. ‘Een van de factoren voor besmetting was enkele maanden geleden het pendelen tussen kot en familie. We moedigen studenten vandaag aan om dat minder vaak te doen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig