AA Gent en STVV moeten boete van 5.000 euro betalen na schending coronaprotocol
Vreugde bij AA Gent: 5.000 euro boete. Foto: BELGA

De Pro League heeft aan zes clubs een boete opgelegd voor inbreuken op het coronaprotocol op speeldagen 21 en 22 van de Jupiler Pro League. Dat raakte vrijdag bekend. In totaal gaat het om 13.750 euro. Dat bedrag gaat integraal naar Tele-Onthaal. AA Gent en STVV moeten elk 5.000 euro boete betalen.

Er werd vijf keer een boete van 750 euro uitgereikt voor individuele inbreuken. Dat was het geval voor doelpuntenvieringen van Fashion Sakala en Marko Kvasina bij KV Oostende, in de met 1-2 gewonnen wedstrijd bij Antwerp. Om dezelfde reden kreeg Ali Gholizadeh (Sporting Charleroi) een boete van 750 euro na de gelijkmaker van Dorian Dessoleil tegen OHL (1-1). Voorts werden ook Theo Bongonda (Genk) en Danel Sinani (Waasland-Beveren) op de midweekspeeldag betrapt op het niet dragen van een mondmasker.

Knuffelen op het voetbalveld mag niet meer: boetes tot 10.000 euro

AA Gent en STVV moeten elk 5.000 euro ophoesten na hun onderlinge partij (1-1). De Buffalo’s vergaten even de coronaprotocollen bij de gelijkmaker in de slotminuut, want gingen om elkaars nek hangen. Ook bij STVV werd er even geknuffeld na de wondermooie goal van Colidio, maar er was vooral het wansmakelijke incident met Yuma Suzuki. De Japanner spuugde na een discussie in de richting van Castro-Montes. Scheidsrechter en VAR zagen het niet, maar de Pro League straft STVV er nu alsnog voor.

Spelersvakbond heeft twijfels: ‘Coronaboetes moeten contractueel afgesproken zijn’

De opgelegde boetes worden integraal doorgestort naar Tele-Onthaal en Tele Acceuil. Tot dusver werden er tien inbreuken vastgesteld op de coronaprotocollen, goed voor in totaal 16.750 euro. ‘De Pro League vraagt de clubs, spelers en staf aan de vooravond van een nieuwe speeldag met aandrang om de maatregelen uit het protocol op te volgen’, klinkt het.

 AA Gent en STVV moeten boete van 5.000 euro betalen na schending coronaprotocol
Yuma Suzuki. Foto: BELGA