Ook plusdochter Kamala Harris tekent modellencontract bij IMG Models
Ella Emhoff bij de inauguratie van Joe Biden Foto: ISOPIX

Ella Emhoff, de 21-jarige plusdochter van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, heeft een lucratief contract bij IMG Models in de wacht gesleept. Dat meldt The New York Times.

Amper een week na de inauguratie van president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris, wordt Ella Emhoff het nieuwste gezicht bij IMG Models. Dichteres Amanda Gorman tekende vorige week al een modellencontract bij ‘s werelds meest bekende modellenbureau. Nu is het de beurt aan Harris plusdochter Ella Emhoff, die tijdens de inauguratie werd opgemerkt in Miu Miu-look.

‘Het gaat al lang niet meer om vorm, maten of geslacht. Het gaat om wat iemand uitstraalt en Ella straalt een bepaalde vrolijkheid en durf uit’, zegt Ivan Bart, de baas van het bureau. ‘Ella belichaamt gewoon de hedendaagse tijd.’

Parsons School of Design

Ella, de dochter van Harris’ echtgenoot Doug Emhoff en zijn eerste vrouw Kerstin Emhoff, studeert aan de Parsons School of Design in New York. Daar richt ze zich op verfijnde kunst met de nadruk op textiel. De modewereld is voor Ella geen onbekend terrein. Ze deed al eerder modellenwerk, maar dan voor een kleiner bureau. IMG zal haar dus een heel ander platform aanbieden.

‘Voor iemand die, net als veel andere jonge meiden, niet altijd genoeg zelfvertrouwen heeft gehad, is het best wel intimiderend om in een wereld te leven die enorm gefocust is op je lichaam’, zegt Ella Emhoff. ‘Ik vind het belangrijk om te laten zien dat het oké is om gekke tatoeages of een raar kapsel te hebben.’

In de dagen voor de inauguratie van Joe Biden had ze volgens de social metric tracker Social Blade ongeveer 50.000 volgers op Instagram. Een week later had ze er meer dan 300.000.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ella emhoff (@ellaemhoff)