‘Vlaanderen vakantieland’ keert terug op Eén
Bokrijk. Foto: Luc Daelemans

Later dit voorjaar komt Eén met een gloednieuwe versie van Vlaanderen vakantieland op de proppen. ‘Met Vlaanderen vakantieland wil Eén opnieuw inspiratie bieden voor reizen in eigen regio, op een moment dat we daar allemaal nood aan hebben’, klinkt het.

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen blaast Eén het iconische reisprogramma nieuw leven in. In de nieuwe versie zal het programma later dit voorjaar wekelijks vijftien minuten te zien zijn, en opnieuw in het najaar. Dat meldt de VRT in een persbericht.

‘Het wil kijkers inspireren om de eigen regio te ontdekken en er komt een brede waaier aan bestemmingen, ervaringen en activiteiten aan bod doorheen de reeks’, klinkt het. Zowel bekende als minder bekende gezichten zullen als gids dienen.

‘In deze bizarre tijden, waarin we niet of moeilijk naar het buitenland kunnen reizen, willen we mensen inspireren om eropuit te trekken in onze regio en bijzondere plekken en activiteiten te ontdekken’, zegt Frederik Delaplace, ceo van de VRT. ‘Vlaanderen vakantieland is altijd geliefd gebleven bij de Vlaming. Met de hedendaagse invulling die het nu zal krijgen, zal deze sterke titel opnieuw voor veel inspiratie bij de kijkers zorgen.’

Ook Toerisme Vlaanderen, dat het programma ondersteunt, is opgetogen. ‘Het tv-programma Vlaanderen vakantieland vormt zonder enige twijfel een perfecte etalage voor toeristisch Vlaanderen’, aldus Peter De Wilde, ceo van Toerisme Vlaanderen.