Beveren werkt aan oplossing voor dakloos koppel dat kampeerde in tuin OCMW
Foto: TVO

Beveren heeft een tijdelijke oplossing uitgewerkt voor het uitgezette koppel dat in de tuin van het OCMW-gebouw kampeerde. ‘Het OCMW zal ook samen met hen een definitieve oplossing uitwerken’, zegt schepen van Sociale Zaken Dirk Van Esbroeck (CD&V).

Robby Goossens en Isabelle Schepers sliepen sinds begin deze week buiten. Het koppel kon de huishuur niet meer betalen en werd vorig jaar uiteindelijk uit hun sociale huurwoning gezet. Ze wilden eerst niet ingaan op een tijdelijke oplossing die ze voorgesteld kregen door het OCMW van Beveren. Om een statement te maken kampeerden ze, eerst in het Pareinpark, dan in de tuin van het OCMW-gebouw.

Maar de schepen van Sociale Zaken meldt dat ze nu wel degelijk ingaan op het voorstel voor tijdelijk onderdak. Schepen Van Esbroeck: ‘Ze verblijven nu in Sint-Niklaas. Uiteraard kunnen we hier in Beveren niet zomaar een schuif opentrekken en er een woning uithalen, dat vraagt tijd. We werken nu aan een definitieve oplossing samen met de maatschappelijk werker’, zegt de schepen. ‘We blijven wel verantwoordelijk voor die mensen. Het is niet zo dat we ze onderbrengen in een andere gemeente om er bij wijze van spreken van af te zijn, dus we blijven hen opvolgen.’

‘We zullen vrijdag horen of het wordt verlengd en als de huisvesting weer in orde komt’, reageert Robby Goossens kort bij TV Oost. ‘Zodra dat weer in orde is, zal het wel snel de goede richting uitgaan.’

De grootste reden voor de uithuiszetting was dat het koppel de huur niet meer kan betalen. Die zou volgens hen plots met enkele honderden euro’s gestegen zijn. Robby zou ook zijn uitkering kwijtgeraakt zijn.

Hulp voor koppel uit Beveren dat in tentje moest overleven. Video: TV Oost

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig