camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Beeldverhaal 

Barricades stoppen Indiase boeren niet

In India zijn duizenden boeren met hun tractoren door barricades gebroken om opnieuw actie te voeren tegen de deregularisering van de landbouw in het land. Het protest kwam er op de nationale feestdag.

De autoriteiten waren aanvankelijk gekant tegen het protest, maar lieten het uiteindelijk toe op voorwaarde dat de actievoerders het militair defilé, dat ’s ochtends plaatsvond, ongestoord lieten. De landbouwers kwamen al heel vroeg op meerdere plekken aan de rand van New Delhi bijeen. Alleen al in Singhu, ten noorden van de stad, hadden zich volgens lokale media meer dan 5.000 boeren verzameld.

Het kwam tot confrontaties met de politie, die wegversperringen had ingericht met containers en vrachtwagens. Veel boeren gingen te voet verder, terwijl anderen wachtten tot de barricades werden opgeheven voor ze met hun tractor doorreden.

Volgens nieuwszender NDTV kwam het op verschillende plekken in de stad tot schermutselingen tussen de betogers en de politie, die wapenstokken en traangas gebruikte. Er raakten meerdere agenten gewond, klinkt het.

dinsdag 26 januari 2021 om 16.55 uur

Laat duidelijk zijn: het was een massaal protest. reuters

De podcasts van De Standaard