Ziekenhuisopnames en besmettingen zetten stijgende trend voort
Foto: Getty Images

Het aantal besmettingen met het coronavirus en de opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen, zo blijkt dinsdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 19 en 25 januari zijn gemiddeld 135,3 nieuwe patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een stijging met 17 procent in vergelijking met de zeven dagen voordien. Er liggen nu 1.958 patiënten in het ziekenhuis, een stijging met 2 procent in vergelijking met de week ervoor. Het aantal patiënten op intensieve zorgen steeg met 1 procent tot 324.

Het aantal besmettingen stijgt intussen ook sterker. Tussen 16 en 22 januari werden er dagelijks gemiddeld 2.119,7 nieuwe besmettingen geregistreerd, een stijging met 5 procent in vergelijking met de periode voordien. In totaal raakten in ons land al 694.858 mensen besmet met het virus.

In de periode van 16 tot 22 januari stierven gemiddeld 49,9 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het virus. Dat is dan weer een daling met 3,6 procent in vergelijking met de week voordien. In totaal zijn in ons land 20.814 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting.

Er worden dagelijks zo’n 42.600 mensen getest. De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests, bedraagt nu 5,6 procent. Het reproductiegetal bedraagt momenteel 1,08. Wanneer het getal opnieuw boven 1 komt, betekent dat een coronapatiënt gemiddeld meer dan 1 andere persoon besmet. Dat de r-waarde nu boven 1 ligt, betekent dat de pandemie in ons land groeit.

Er werden op dit moment al 192.100 mensen in ons land gevaccineerd met de eerste dosis. Dat is 2,09 procent van de bevolking.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig