Ook moederbedrijf Mega World failliet
Foto: BELGA

De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft Piocheur, het ­moederbedrijf van Mega World, failliet verklaard. Dat heeft bewindvoerder Thierry Lammar bekendgemaakt.

Piocheur bestond uit de ­vennootschappen Mega World, ­Piocheur Lux en SWOT, en fungeerde vooral als schakel bij de verhuring van winkelpanden. Veertien mensen die de administratie voor de drie vennootschappen deden, ­verliezen hun job.

De vraag tot faillissements­verklaring kwam van de bewindvoerders, die ook het faillissement van Mega World hebben begeleid en nu als curatoren aangesteld zijn.

De advocaten van Piocheur voerden geen betwistingen aan, de curatoren brachten de zaakvoerders in kennis van het vonnis op het hoofdkantoor in Lier.

De socialistische BBTK houdt vandaag een actie aan het Waals ­Par­lement, om de aandacht te vestigen op de situatie en het lot van de werknemers van Mega World. ‘De 672 banen die verloren gingen bij FedEx in Luik, hebben evenveel waarde als de 650 banen die ver­loren gingen bij Mega World’, zegt de socialistische bond.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig