Sarah Huckabee Sanders (38), de voormalige woordvoerder van Donald Trump, gooit zich in de race voor het gouverneurschap van Arkansas. Dat kondigt ze aan in een video.

‘Nu radicaal links in Washington aan het roer staat, is jouw gouverneur de laatste verdedigingslinie. Meer nog, eigenlijk zou je gouverneur in de frontlinie moeten staan’, zegt Sanders. ‘Daarom kondig ik vandaag mijn kandidatuur voor gouverneur van Arkansas aan.’

Volgens CNN behoort Sanders meteen tot de favorieten. De huidige gouverneur Asa Hutchinson mag na twee termijnen niet voor een derde gaan, en de staat blijft hoogstwaarschijnlijk in Republikeinse handen. Tijdens de presidentsverkiezingen van november behaalde Donald Trump er nog 62 procent van de stemmen.

Meerdere Republikeinen hebben zich al kandidaat gesteld om Hutchinson op te volgen.

Sanders, de dochter van voormalig gouverneur van Arkansas Mike Huckabee, stopte in 2019 als woordvoerder van Trump. Ze verliet het Witte Huis in goede verstandhouding en steunde de herverkiezingscampagne van Trump.

Bij haar vertrek verwees Trump al op een mogelijke kandidatuur voor het gouverneurschap van Sanders. ‘Ik hoop dat ze beslist om mee te dingen naar de positie van gouverneur van Arkanas - ze zou fantastisch zijn’, tweette de toenmalige president.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig