SP.A annuleert nieuwjaarsreceptie door coronabesmetting Rousseau
SP.A-voorzitter Conner Rousseau Foto: BELGA

Nieuwjaar vieren zit er dit jaar niet in voor de SP.A. Al waren er plannen om een ‘fysiek’ alternatief op poten te zetten. Om de digitale vermoeidheid te counteren wilden de Vlaamse socialisten graag een ‘fysieke’ nieuwjaarsboodschap brengen, maar dan op een coronaveilige manier.

Maar Conner Rousseau, de jonge voorzitter van de socialisten, maakte vorige week via Instagram bekend dat hij positief testte op corona en in isolatie moest. De plannen voor de alternatieve nieuwjaarsreceptie werden daarom opgeborgen. Volgens een partijwoordvoerder voelde Rousseau zich de voorbije dagen nog ‘zeer grieperig’.

Met de opnieuw stijgende cijfers en de opkomst van virusvarianten is er volgens de Vlaamse socialisten ook ‘weinig reden om te feesten’. Daarom is er dit jaar geen nieuwjaarsreceptie. ‘Maar van zodra de voorzitter beter is, zullen we wel een videoboodschap aan onze leden bezorgen waarin we hen vooral zullen toelichten wat we het komende jaar allemaal van plan zijn, met focus op onze naamsverandering in maart en de start van ons participatietraject in september’, klinkt het nog bij de SP.A.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig