Chelsea zet coach Lampard op straat
Foto: ISOPIX

Clubicoon Frank Lampard is ontslagen als hoofdtrainer bij de Engelse topclub Chelsea, zo bevestigde de club maandag in een persmededeling.

Chelsea won afgelopen weekend nog met 1-3 op het veld van Luton Town in de vierde ronde van de FA Cup, maar dat was blijkbaar niet voldoende om het vel van club-icoon Frank Lampard te redden. Chelsea staat in de competitie op een teleurstellende negende plaats.

Nadat Britse media aankondigden dat het ontslag er zat aan te komen, werd het nieuws enkele uren later bevestigd door de club zelf. ‘Het was een zeer moeilijke beslissing. (...) We zijn dankbaar voor alles wat Frank heeft bereikt in zijn tijd als hoofdcoach, maar recente resultaten en prestaties zijn niet in lijn met de verwachtingen van de club. Er is nooit een goed moment om afscheid te nemen van een clubicoon, maar na uitvoerige gesprekken werd besloten dat er verandering nodig was’, aldus de persmededeling.

Als mogelijke opvolger doet de naam van de Duitser Thomas Tuchel de ronde. Die werd eind vorig jaar ontslagen bij Paris Saint-Germain.