Opnieuw twee spelers positief in bubbel Australian Open
Foto: REUTERS

De Australische overheid heeft bekendgemaakt dat er op de Australian Open opnieuw twee spelers positief hebben getest op het coronavirus. Daarmee komt het aantal betrokkenen bij het eerste grandslamtoernooi van dit jaar dat positief heeft getest op tien.

Minister Lisa Neville van Victoria meldde dat in totaal vier nieuwe personen die betrokken zijn bij het tennistoernooi positief testten. ‘Van die vier is in ieder geval één speler die absoluut zeker in de strenge lockdown heeft gezeten, omdat hij kwam met één van de vluchten met positief geteste personen’, aldus de minister.

Intussen bereikten ons de voorbije dagen vooral beelden en berichten van ontevreden spelers en speelsters. Maar liefst 72 onder hen bevinden zich momenteel in een volledige quarantaine omdat zij op een vliegtuig zaten waarvan enkele passagiers positief testten. Maar ook zij die van een mild regime genieten - quarantaine maar met toestemming om vijf uur per dag te trainen - zijn niet altijd even opgezet met de Australische aanpak.

De Belgische Elise Mertens denkt daar op Twitter duidelijk anders over: ‘Dankbaar dat ik terug in Melbourne ben. Australië heeft een speciale plek in mijn hart. Maar bovenal dankbaar tegenover zij die hard hebben gewerkt en veel hebben opgegeven om ons de gelegenheid te geven om te spelen.’

Intussen blijven haar collega’s zich zo goed en zo kwaad als mogelijk voorbereiden op de eerste afspraak van het seizoen. En dat is vaak in de kamer.