Drie doden bij botsing tussen trein en auto in Herne
Foto: BELGA

In Herne, in Vlaams-Brabant, heeft een botsing plaatsgevonden tussen een trein en een auto op een spoorwegovergang. Dat meldt spoorwegbeheerder Infrabel maandagavond. Bij het ongeval vielen drie doden, bevestigt burgemeester van Herne, Kris Poelaert.

Het ongeval vond rond 21.30 uur plaats op de Edingsesteenweg, met een trein die onderweg was van Brussel naar Doornik.

‘Er zijn drie personen overleden, die momenteel worden geïdentificeerd’, aldus Poelaert. ‘Bij het ongeval werd de verkeerssignalisatie genegeerd.’

Frédéric Petit van Infrabel bevestigt dat uit de camerabeelden blijkt dat de slagbomen gesloten waren. ‘Dat wijst in de richting van dat de auto mogelijk een slalom heeft gemaakt, maar het onderzoek moet uiteraard uitwijzen wat er juist gebeurd is’, aldus de woordvoerder.

Op de trein zaten 25 personen. Petit laat rond 23.15 uur weten dat een bus ter plaatse is gekomen om de treinreizigers te evacueren. Er rijden ook vervangbussen tussen Aat en Edingen en de treinen worden lokaal omgeleid via Jurbise.

Of het treinverkeer dinsdagochtend weer normaal zal kunnen verlopen, kan Petit nog niet zeggen. Dat zal afhangen van het verdere verloop van het onderzoek en eventuele schade aan de sporen.

Correctie 19/01: In een eerdere versie stond dat het om een ongeval in Edingen, maar het ongeval vond plaats in Herne.