Hernan Losada verlaat Beerschot en trekt naar Amerikaanse DC United
Foto: BELGA

Beerschot moet op zoek naar een nieuwe trainer. Hernan Losada trekt immers naar het Amerikaanse DC United. Losada had nog een contract van drie jaar bij de promovendus, maar kiest nu voor een nieuw avontuur in de MLS. Hij bracht Beerschot vanochtend op de hoogte van zijn overstap.

Als een donderslag bij heldere hemel komt het nieuws over het vertrek van Losada niet. De Argentijn werd eerder deze week immers al geciteerd als grootste kandidaat bij viervoudig MLS-kampioen DC United. De timing waarop dat nieuws naar buiten komt is dat wel, want vandaag speelde Beerschot in eigen huis tegen Club Brugge.

‘Als je afscheid moet nemen, is dat altijd pijnlijk. Maar voor mij persoonlijk is de cirkel rond’, zei Beerschot-coach Hernan Losada zondagavond voor de camera van Eleven Sports na afloop van de met 0-3 verloren competitiematch tegen Club Brugge. ‘Ik heb alles gegeven. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om deze ploeg opnieuw naar 1A te brengen. ‘En nu komt deze mogelijkheid. De timing is jammer, door de kalender in de VS moet dit nu gebeuren. Als ik mocht kiezen, was dit op het einde van het seizoen gebeurd. Ik stap niet graag halverwege het seizoen op. Maar dit is een nieuwe uitdaging. Ik verlaat de ploeg met heel veel eer en trots.’

DC United is al sinds oktober naarstig op zoek naar een opvolger voor Ben Olsen, die liefst tien jaar hoofdtrainer was bij de club uit Washington DC. Volgens de lokale krant The Washington Post waren er op een gegeven moment 25 kandidaten, waarvan Losada de eerste keuze was.

Sinds de start van de Major League Soccer in 1996 is DC United een van de meest succesvolle clubs in Noord-Amerika. Alleen Los Angeles Galaxay (5) veroverde in die periode meer MLS-titels dan United (4). Tot voor kort had het nog ene Wayne Rooney onder contract staan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig