Renners BORA-hansgrohe op training aangereden
BORA-Hansgrohe (archiefbeeld). Foto: BELGA

Op een trainingsrit van BORA-hansgrohe in Italië is een wagen ingereden op een groepje renners. Wilco Kelderman en Rüdiger Selig liepen daarbij een hersenschudding op volgens de ploeg.

De Nederlander Ide Schelling, die voor BORA-hansgrohe uitkomt, had het op Strava onmiddellijk over een ‘ellendig einde van het trainingskamp’. ‘Een grote crash in mijn groep. Alle jongens vielen. Ik heb een kleine bewaarengel op mijn schouder aangezien ik een van de enigen was die besloot niet voor het extra half uur te gaan. Ik hoop dat iedereen OK is. Meer weet ik niet’, schrijft hij.

Niet veel later stuurde BORA-hansgrohe zelf een tweet de wereld in. ‘Vandaag tijdens de training waren enkele van onze rijders betrokken bij een ongeval met een auto. Wilco Kelderman, Rüdiger Selig en Andreas Schillinger werden bij bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. Wilco en Rudi hebben een hersenschudding opgelopen, terwijl Andreas wacht op de resultaten.’

Wilco Kelderman beëindigde vorig seizoen de Giro als derde. Hij reed toen nog voor Sunweb. In het tussenseizoen maakte hij de overstap naar BORA-hansgrohe.