Antwerp laat Didier Lamkel Zé toch aansluiten bij A-kern, Vercauteren zet deur open: “Voor mij is dit geen afgesloten hoofdstuk”
Foto: BELGA

Daags nadat de fans hem op de training van de beloften kwamen toespreken en zeiden dat hij niet meer welkom was, is Didier Lamkel Zé (24) toch weer aangesloten bij de A-kern. Na zijn excuses van vorige week was dat ook de bedoeling, dat hij op termijn toch weer een kans zou krijgen. En dus meldde de Kameroener zich vrijdagochtend op de club en in de kleedkamer. Uiteindelijk werd wel beslist dat hij een individueel programma zou afwerken, de groepstraining deed hij dus nog niet mee.

Gevraagd of Lamkel Zé nog een kans zou krijgen bij Antwerp onder zijn nieuwe trainer Frank Vercauteren, antwoordde die: “Ten eerste krijg je geen kans bij mij, je neemt een kans. Hij is een speler van Antwerp, hij ligt hier nog onder contract. Ik ga ervan uit dat het mijn taak is elke speler zo goed mogelijk te begeleiden. Ik wil er geen item van maken, we zullen zien in de volgende dagen wat we ermee doen. Er moet zeker iets gebeuren.”

Of het dan niet moeilijk is om Lamkel Zé erbij te halen nu een deel van de spelersgroep en supporters heeft laten verstaan dat ze hem liever niet zien terugkeren? Vercauteren repliceert: “Wat is de gemakkelijkste oplossing? Hem thuislaten, dat zou gemakkelijk zijn. Dat is comfort. Maar als er één ding is dat ik niet wil, is dat comfort. Uiteraard is het groepsgebeuren belangrijk, maar soms moet je in staat zijn van daaruit te treden en toch nog ploeggerricht of clubgericht te denken. Dat is voor mij de prioriteit. Oké, ja kan ook beslissen om definitief in te grijpen. En dan te zeggen: het is een afgesloten hoofdstuk. Bye bye. Maar voor mij is het helemaal geen afgesloten hoofdstuk.”

Zondagmiddag hoeven de fans Lamkel Zé wel nog niet te verwachten in de topper tegen AA Gent. “Naar zondag toe komt hij nog niet in aanmerking voor een selectie, normaal speelt hij morgen met beloften. Dan zullen we zien. Ik sta altijd open voor iemand die onder contract staat.”

LEES OOK. Leden van harde kern bij Antwerp belagen Lamkel Zé

LEES OOK (+). Boodschap van Antwerp-fans voor Lamkel Zé is duidelijk en dwingend, club beraadt zich over heikele zaak