Opnieuw sneeuw op komst, Hoge Venen weer open
Sneeuwplezier in de Hoge Venen. Foto: BELGA

Er zit opnieuw sneeuw aan te komen. Vrijdag al erg lokaal, een opwarmertje voor een zaterdag. Dat zou opnieuw veel volk kunnen betekenen in de Hoge Venen, want die zijn gewoon open.

Wie droomt van meer sneeuw, zal tot zaterdag moeten wachten. Het is dan ’s ochtends bar koud met overal vorst. Overdag zijn er nog enkele opklaringen mogelijk, maar tegen de late namiddag bereikt een storing, met wellicht sneeuw, het westen. Ook tegen de avond wordt in vele streken nog sneeuw verwacht.

In de loop van de nacht naar zondag gaat de sneeuw ten noorden van Samber en Maas over in smeltende sneeuw en regen, maar wordt het daarna ook geleidelijk droger. In het oosten van het land blijft het sneeuwen. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten, draaiend naar het zuiden. Aan de kust wordt de wind vrij krachtig.

Hoge Venen

De Hoge Venen worden zaterdag en zondag opnieuw opengesteld voor het verkeer, nadat het gebied de voorbije twee weekends was gesloten om ‘massatoerisme’ te vermijden. Dat heeft een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeenten Jalhay, Waimes, Malmedy en Eupen vrijdag beslist.

De parkings van Drossart, Baraque Michel, Mont Rigi, Signal de Botrange en Peak Brouwerij zullen toegankelijk zijn. Parkeren mag enkel op de aangewezen delen. De gemeentes wijzen erop dat de politie extra zal controleren. Campers mogen nog steeds niet parkeren of overnachten buiten de nationale wegen. Zij worden omgeleid naar de officiële campings van Sourbrodt, Baugnez, St. Vith, Malmedy en Eupen. Aan bezoekers wordt gevraagd om meer aandacht te besteden aan het proper houden van de omgeving.

Na het weekend volgt een evaluatie om te bekijken of de maatregelen volgende weken nog aangepast moeten worden.