Tientallen doden en honderden gewonden bij zware aardbeving in Indonesië
Reddingswerkers halen een man van onder het puin. Foto: EPA-EFE

Het Indonesische eiland Sulawesi is vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2. Zeker 35 mensen zijn omgekomen, honderden mensen raakten gewond. De autoriteiten waarschuwen dat meer bevingen een tsunami kunnen uitlokken.

De beving deed zich voor om 1.28 uur plaatselijke tijd (19.20 uur Belgische tijd). Het epicentrum van de schok lag zes kilometer van de stad Majene, op een diepte van 10 kilometer. Sindsdien zijn ook nog tientallen naschokken gemeld en de verhoogde seismische activiteit veroorzaakte verschillende grondverzakkingen.

Door het natuurgeweld werden meer dan 300 huizen, zeker twee hotels en een ziekenhuis vernield. De dodentol loopt waarschijnlijk nog op, verschillende mensen zouden nog onder het puin vastzitten. Zeker 15.000 mensen zijn hun huizen ontvlucht.

In 2018 kwamen duizenden mensen om bij een aardbeving met eenzelfde kracht en de daaropvolgende tsunami in de stad Palu op Sulawesi. In 2004 maakte een aardbeving met een kracht van 9,1 ten noorden van het eiland Sumatra meer dan 230.000 slachtoffers in Indonesië en de omringende landen.