Wie wordt de nieuwe voorzitter van FC Barcelona? Nog drie kandidaten, één topfavoriet
Foto: AFP

Joan Laporta, Victor Font en Toni Freixa zijn de drie overgebleven kandidaten om voorzitter te worden van FC Barcelona. Emili Rousaud, die in een eerste fase ook de nodige steun van de socio’s had verzameld, gooide de handdoek in de ring.

Om kandidaat-voorzitter te zijn, was de steun van minstens 2.257 stemgerechtigde socio’s nodig. Dinsdag vielen al vijf kandidaten af die niet aan dat vereiste aantal geraakten, donderdag bevestigde Barcelona dat met Rousaud een zesde kandidaat-voorzitter afhaakte. Hij had nochtans wel het minimumaantal steunbetuigingen gekregen om officieel kandidaat-voorzitter te worden, maar besliste zelf om zich terug te trekken.

Joan Laporta, ex-voorzitter van de club (2003-2010) en favoriet, verzamelde 10.272 handtekeningen waarvan het verkiezingscomité er 9.625 valideerde. Victor Font hield 4.431 gevalideerde stemmen over van zijn 4.713 handtekeningen, Toni Freixa verzamelde 2.822 handtekeningen waarvan er 2.634 werden gevalideerd.

In principe kiezen de zowat 110.000 socio’s van Barcelona op 24 januari een opvolger voor de in oktober opgestapte Josep Maria Bartomeu. Door de coronacrisis kan er wel nog worden geschoven met die datum.