Veertiger krijgt acht jaar cel voor foltering en verkrachting ex-vriendin
Het gerechtsgebouw van Turnhout. Foto: Marc Herremans

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een veertiger uit Zandhoven tot een gevangenisstraf van 8 jaar veroordeeld voor foltering, verkrachting en gevangenhouding van zijn ex-vriendin (29) uit Lille. Ook hun zoon (5) werd mee gevangengehouden.

De man overmeesterde zijn ex-vriendin op 4 juni 2020 door haar te bedreigen met een mes. Hij sloot haar samen met hun zoontje op in hun appartement en verving het slot van de deur.

Tijdens de gevangenhouding werd de vrouw verkracht en gefolterd. Ze moest bijvoorbeeld urenlang op een krukje staan met haar hoofd door een ketting die aan het plafond was bevestigd.

Pas op 7 juni - na vier dagen - konden de slachtoffers ontkomen met hulp van de nieuwe vriend van de moeder.

Na de hoofdstraf van 8 jaar zal de veertiger ook nog 10 jaar ter beschikking worden gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. De rechtbank vreest dat de kans groot is dat de man ooit nog soortgelijke feiten pleegt.

De rechtbank kent de vrouw ook een morele schadevergoeding van 15.000 euro toe. Het zoontje, dat op de verkrachting na van alles getuige was, krijgt 1.500 euro schadevergoeding.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig