KOERSNIEUWS. Ook Alpecin-Fenix in UAE Tour, Remco Evenepoel laat derde modecollectie bij ZEB op de wereld los

Ook vandaag valt er weer wat koersnieuws te rapen. Wij bundelen voor u de belangrijkste kleine en minder kleine wielernieuwtjes.

Laatste update: 15u15

Alle WorldTeams verschijnen aan de start van de UAE Tour, ook Alpecin-Fenix van de partij

Alle negentien WorldTeams zullen aan de start verschijnen van de UAE Tour, die tussen 21 en 27 februari op de planning staat. Dat heeft de organisatie donderdag gemeld. Ook Alpecin-Fenix krijgt als beste gerangschikte ProTeam in 2020 een startticket voor de eerste WorldTour-koers van 2021.

Het is de eerste keer dat de UAE Tour, die aan zijn derde editie toe is, alle WorldTeams welkom kan heten. Onder meer Deceuninck-Quick-Step, Lotto Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zullen met een formatie naar de Verenigde Arabische Emiraten trekken.

De Sloveen Primoz Roglic won in 2019 de eerste editie, vorig jaar was de Brit Adam Yates aan het feest. De ronde werd toen wel vroegtijdig stopgezet vanwege het coronavirus dat opdook in de karavaan.

Shirin van Anrooij keert terug in Hamme

De Nederlandse Shirin van Anrooij, lange tijd out na een zware elleboogblessure na een val in de Wereldbekebermanche in tabor eind november, keert op 23 januari terug in het veld. De beloftevolle veldrijdster van Baloise Trek Lions rijdt dan in de X2O Trofee in Hamme. Een dag later start ze ook in Overijse, de slotmache van de Wereldbeker. “Mijn doel is om het WK nog te rijden. Dat zal met andere ambities zijn dan die ik aan het begin van de winter had, het zou mooi zijn als ik er nu bij ben en weer een goed niveau haal”, vertelde ze aan CyclingOnline. Vorig jaar werd ze wereldkampioene bij de junioren

Evenepoel brengt nieuwe collectie uit

Remco Evenepoel heeft zijn derde collectie bij ZEB uitgebracht onder zijn label ‘R.EV 1703’. Dat laat de modeketen donderdagochtend weten. “Een straffe én innovatieve collectie”, klinkt het in een persbericht.

KOERSNIEUWS. Ook Alpecin-Fenix in UAE Tour, Remco Evenepoel laat derde modecollectie bij ZEB op de wereld los