Ibrahima had hartafwijking en overleed aan hartstilstand
Foto: cds

De 23-jarige Ibrahima Barrie, die zaterdag overleed nadat de Brusselse politie hem oppakte, is gestorven aan een hartstilstand, meldt de advocaat van de familie Alexis Deswaef. Het parket heeft dat nog niet bevestigd.

De eerste vaststellingen van de autopsie bracht een hartanomalie aan het licht, zo kreeg de familie te horen volgens Deswaef. Hij zou een hartaanval hebben gekregen. Volgens de advocaat zouden de eerste vaststellingen van het toxicologisch onderzoek niet wijzen op drugsgebruik.

Het overlijden vond zaterdag plaats. Agenten van de lokale politie Brussel-Noord controleerden rond 19 uur een groep mensen die bij elkaar stonden en daarom de coronamaatregelen overtraden. Volgens het Brusselse parket probeerde een van hen te vluchten. Na een achtervolging kon de politie hem oppakken. Ibrahima Barrie (23) werd overgebracht naar het commissariaat, maar zou meteen daarna een hartaanval gekregen hebben.

Na een manifestatie voor de overleden jongeman kwam het woensdag tot zware rellen in Brussel. Er werden 116 mensen opgepakt. Vijf agenten raakten gewond. Er werd veel schade aangebracht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig