Vermeende leider Antwerpse drugsbende opgepakt in Spanje
W. werd gevat in Almuñécar, in het zuiden van Spanje. Foto: epa-efe

Tegen Yannick W., alias ‘Flash’, liep al enkele maanden een Europees aanhoudingsbevel. Hij wordt ervan verdacht een van de leiders te zijn van een drugssmokkelbende die actief is in de Antwerpse haven.

In Spanje is onlangs een Belg opgepakt die ervan verdacht wordt een leidinggevende rol te spelen binnen een drugssmokkelbende. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad en de advocaat van de verdachte bevestigt het nieuws. Tegen Yannick W., die binnen het milieu ook bekend zou staan als ‘Flash’, liep al enkele maanden een Europees aanhoudingsbevel. Zijn drugsbende zou verantwoordelijk zijn voor een tiental cocaïnetransporten via de haven van Antwerpen, telkens goed voor honderden kilo’s cocaïne.

W. zou een van de vermoedelijke leiders zijn van de bende waarnaar al een jaar een onderzoek loopt in Antwerpen. In oktober vorig jaar werden al zes verdachten gearresteerd.

Het Antwerpse parket communiceert voorlopig niet over de zaak. De advocaat van W., Sahil Malik, bevestigt wel dat zijn cliënt in Spanje is opgepakt op vraag van ons land en dat hij daar op zijn overlevering wacht. ‘Mijn cliënt verzet zich daar niet tegen’, zegt Malik. ‘Eigenlijk had hij hier al moeten zijn, want Spanje heeft eind december al beslist dat hij naar België moet. De feestdagen en corona zorgden voor vertraging.’ Allicht volgt de overlevering de komende dagen of weken, afhankelijk van eventuele quarantainemaatregelen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig