Ontsnapte gevangene gevat in Dendermonde na tip van scholieren
Foto: svov

Een gevangene is vanmiddag in Dendermonde twee uur ontsnapt. Hij moest worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, maar wist te ontkomen.

De 30-jarige had zich verscholen in de buurt van het scoutslokaal nabij de Tragel, aan de rand van het centrum. Hij werd daar opnieuw ingerekend door de politie, nadat scholieren hem daar hadden opgemerkt.

De man werd dinsdagmiddag door de politie van Aalst naar Dendermonde gebracht voor voorleiding bij de onderzoeksrechter. Na zijn aanhouding, voor diefstal, moest hij naar de gevangenis, maar daarbij is hij kunnen ontsnappen. Aan de gevangenispoort zou hij een agent op de grond geduwd hebben en vluchtte hij weg. Daarop werd een grote zoektocht gestart.

‘Verschillende ploegen gaven bijstand en doorzochten tot 14 uur grondig de omgeving’, zegt de politie. ‘Daarna zochten we vooral verder via het cameranetwerk in de stad en via speurhonden. Toen enkele leerlingen die op stap waren met school een persoon met handboeien opmerkten ter hoogte van de Tragel zetten ze de achtervolging in en alarmeerden ze tegelijk onze diensten.’

De oproep gebeurde rond 15 uur en de politie rukte onmiddellijk uit. ‘Onze interventieploegen slaagden erin de voortvluchtige, die al die tijd vooraan aan de handen geboeid was, op te pakken in de buurt van het natuurgebied aan de Oude Dender, een kleine kilometer van het gerechtsgebouw vandaan’, zegt de lokale politie.