Greta Thunberg komt op Zweedse postzegel
Foto: AFP

De 18-jarige klimaatactivist Greta Thunberg krijgt haar eigen postzegel in Zweden. De postzegel zal volgens het postbedrijf PostNord vanaf donderdag verkrijgbaar zijn.

Op de afbeelding staat Greta Thunberg in haar kenmerkende gele regenjas op een klif. De postzegel is onderdeel van een serie met als thema het klimaat en de doelstellingen van het Zweedse parlement. Naast de afbeelding van Thunberg, staan op de postzegels ook tekeningen van landschappen die de regering wil beschermen zoals bossen, bergen en moerassen.

Schoolstaking

‘De ontwerpen zijn bedoeld als een afspiegeling van onze tijd waarin milieuproblemen jarenlang zijn benadrukt, vooral door de krachtige stem van Greta Thunberg’, aldus het postbedrijf.

De Zweedse Thunberg strijdt sinds 2018 voor een beter klimaatbeleid. Ze begon met de schoolstakingen waarbij ze spijbelde om actie te voeren. Veel jongeren wereldwijd volgden haar voorbeeld op en organiseerden klimaatmarsen. Ondertussen is ze wereldberoemd en sprak ze met verschillende wereldleiders over de aanpak van klimaatverandering.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in