David Goffin grijpt in Antalya naast eerste finale van 2021: <B>“Had alles om duel te winnen”</B>
Foto: BELGA

David Goffin (ATP 16) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi in de Turkse badplaats Antalya (hard/361.800 euro).

In de halve finales ging de dertigjarige Luikenaar, het tweede reekshoofd, in drie sets onderuit tegen het Australische vierde reekshoofd Alex De Minaur (ATP 23): 6-4, 3-6 en 6-2 na 1 uur en 52 minuten. Het was al de tweede nederlaag in evenveel wedstrijden voor Goffin tegen de Australiër. In 2019 verloor onze landgenoot al eens in de Davis Cup tegen De Minaur.

“Heel spijtig, want ik had alles in handen om de partij te winnen”, reageerde Goffin. “Ik begon niet goed aan de wedstrijd”, analyseerde de Belgische nummer 1. “Dat was wel het geval in mijn voorgaande wedstrijden hier in Antalya. Ik serveerde niet goed, maakte enkele dubbele fouten en miste makkelijke ballen. Nadien krikte ik mijn niveau op. In de derde set speelden we een paar knappe rally’s. Ik kwam offensiever voor de dag, terwijl hij zich vooral koest hield. Hij speelde op de tegenaanval en kende meeval bij enkele lobballen. Zo kon hij wegglippen.”

Goffin kan met een plek in de halve finales wel terugblikken op een geslaagd eerste toernooi van 2021. “Er zat misschien meer in, maar in het algemeen verliep de week erg positief. Waren er vandaag links en rechts enkele punten in mijn voordeel gevallen, had de partij tegen De Minaur anders kunnen aflopen. Zoiets kan het wedstrijdbeeld veranderen.”

In de finale neemt de De Minaur het op tegen de Kazach Alexander Bulbik (ATP 49), die het in de halve finales haalde van de Fransman Jérémy Chardy (ATP 72).