Lockdownparty’s komen feestvierders duur te staan
De politierechtbank van Antwerpen veroordeelde 23 jongeren omdat ze lockdownfeestjes hadden bijgewoond. Foto: belga

De politierechtbank van Antwerpen heeft maandag de eerste vonnissen over vier lockdownfeestjes uitgesproken. Drieëntwintig jongeren werden veroordeeld. Een tiental van hen kreeg een celstraf, de anderen alleen een boete.

Het prijskaartje van vier lockdownfeestjes is bekend. De politierechtbank van Antwerpen veroordeelde een tiental jongeren tot een celstraf van maximum twee maanden en boetes tot 1.200 euro. De anderen kregen mildere straffen: boetes van 400 tot 1.000 euro. Daar komen ook nog de gerechtskosten bovenop, goed voor ongeveer 300 euro. Een beklaagde werd vrijgesproken. Dat meldt het nieuwsagentschap Belga.

Het parket van Antwerpen pakt deelnemers aan lockdownfeestjes strenger aan sinds de start van de tweede lockdown. Meerderjarigen worden meteen gedagvaard voor de politierechtbank.

Op 14, 15 en 16 december vonden de eerste drie themazittingen rond lockdownfeestjes plaats. De procureur verweet de feestvierders toen dat ze zich ‘asociaal, egoïstisch en immoreel’ hadden gedragen. ‘We moeten een sterk signaal geven, want deze lockdownfeestjes zijn een gevaar voor de volksgezondheid en dragen bij tot een stijging van het aantal besmettingen’, klonk het toen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig