David Goffin stoomt makkelijk door naar halve finales op ATP Antalya
Foto: AFP

David Goffin (ATP 16) heeft zich maandag vlot geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in de Turkse badplaats Antalya (hard/361.800 euro). In de kwartfinales haalde de dertigjarige Luikenaar, het tweede reekshoofd, het in twee sets van de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 75): 6-3 en 6-2 na iets meer dan een uur.

“Ik ben tevreden met de manier waarop ik gespeeld heb”, bekende Goffin na de wedstrijd. “Ik zat meteen goed in de wedstrijd en dat leverde me, net zoals in de vorige ronde, al snel een break op. Met mijn goeie service en precieze slagen zette ik hem de hele wedstrijd onder druk. Dat het zo vlot zou gaan, had ik niet verwacht.”

In de halve finales staat de Belgische nummer een tegenover de winnaar van het duel tussen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 40), het zesde reekshoofd, en het Australische vierde reekshoofd Alex De Minaur (ATP 23). “Basilashvili heeft een lastig jaareinde achter de rug, waarin hij niet veel wedstrijden gewonnen heeft, maar hij blijft wel een uitstekende speler. De Minaur is dan weer een heel constante speler. Zeker op trage courts, zoals hier in Antalya, is hij moeilijk te kloppen. Ik voel echter dat ik progressie maak en in mijn ritme kom. Elke match gaat het beter en beter.”