‘Nederland verlengt lockdown vrijwel zeker met minstens drie weken’
Foto: reuters

Door het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland zouden de scholen en niet-essentiële winkels nog minstens drie weken langer gesloten blijven. Dat meldt de NOS op basis van Haagse bronnen.

Half december communiceerde het kabinet er dat de scholen tot minstens 18 januari en de niet-essentiële winkels tot minstens 20 januari dicht zouden blijven. Die termijn zou nu flink verlengd worden, schrijft de NOS. Verschillende experts pleitten de afgelopen dagen in de Nederlandse media al voor verstrengingen of minstens het behouden van de huidige maatregelen.

Versoepelingen zijn alleszins zeker niet aan de orde bij onze noorderburen. Dat lieten verschillende politici de afgelopen dagen weten aan de Nederlandse pers. De besmettingscijfers zijn te hoog, bovendien lijkt de kentering ook nog steeds niet ingezet.

Het blijft voor de Nederlanders hoe dan ook nog tot dinsdag koffiedikkijken. De uitkomst van het overleg, dat vanavond afgerond werd, moet immers nog tot in de details uitgewerkt worden, onder meer wat betreft het verlengen van financiële steunpakketten. Dan pas komt er opnieuw een persconferentie van premier Mark Rutte en van de Nederlandse minister van Volksgezondheid.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in