Vier personen opgepakt na gijzeling in woning in Halle
Een man werd gevangen gehouden in een woning op de Edingensesteenweg in Halle. Foto: BELGA

Na een ontvoering en gijzeling in Halle hebben de speciale eenheden van de politie vier personen opgepakt.

Speciale eenheden van de politie hebben zondagochtend bij de bestorming van een woning in Halle vier personen opgepakt. Dat bevestigt het parket van Brussel. Zij hadden in de nacht van zaterdag op zondag in Brussel een man ontvoerd en in het pand gevangen gehouden. De gegijzelde kon ontsnappen via een raam.

De lokale politie werd ingelicht, net als de speciale eenheden van de federale politie. Die laatsten vatten twee verdachten die zich spontaan overgegeven hebben en konden nog twee anderen arresteren.

Het slachtoffer alarmeerde zelf de hulpdiensten. ‘Zondagochtend rond 5 uur is iemand zich bij een bewoner van de Edingsesteenweg in Halle komen aandienen’, zegt woordvoerster van het parket van Brussel Stéphanie Lagasse. ‘De man beweerde de avond ervoor ontvoerd te zijn in Anderlecht.’

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat het slachtoffer in de nacht van zaterdag op zondag in een auto werd meegenomen naar een leeg huis langs de Edingsesteenweg, vlakbij de A8 Brussel-Doornik. Niet lang na het telefoontje slaagde hij erin te ontsnappen via het raam.

De politie kwam snel ter plaatse en riep de speciale eenheden op. Twee verdachten gaven zichzelf over. De speciale eenheden vielen de woning binnen en arresteerden de twee anderen. Hun motieven zijn nog onduidelijk. Er loopt een onderzoek om de precieze omstandigheden van de ontvoering na te gaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig