Stille mars voor Fourniret-slachtoffer Estelle Mouzin

Voor het achtttiende jaar op rij hebben naasten van Estelle Mouzin in de regio Parijs een stille mars gehouden om te herinneren aan de nog steeds onopgeloste verdwijning van het toen negenjarige meisje, niettegenstaande bekentenissen van seriemoordenaar Michel Fourniret.

Estelle Mouzin verdween op 9 januari 2003. Haar vader Eric Mouzin zei zaterdag in Guermantes dat ‘de stukjes van de puzzel beginnen bij elkaar komen te liggen’. Tegelijk betreurde hij opnieuw het gebrek aan respons van de speurders en justitie, wat er volgens hem voor een groot deel voor heeft gezorgd dat het lichaam van zijn dochter nog steeds niet is gevonden.

Mouzin herinnerde eraan dat Fourniret in 2007 om een verhoor over de verdwijning van het meisje had gevraagd. ‘Uit gemakzucht’ zou daar geen gevolg aan gegeven zijn.

Pas in 2019 blies de Parijse onderzoeksrechter Sabine Kheris nieuw leven in één van de meest enigmatische cold cases van Frankrijk. Nadat zijn vroegere echtgenote Monique Olivier hem had beschuldigd, bekende de 78-jarige Fourniret in maart 2020 zijn verantwoordelijkheid voor de verdwijning.

Nieuwe graafwerken

In december leverde een grootscheepse zoekactie in een vroegere eigendom van de seriemoordenaar niets op. Als advocaat van het gezin-Mouzin zei meester Didier Seban zaterdag dat er nieuwe graafwerken zullen komen en dat ‘men nooit zo dichtbij het vinden van Estelle is geweest’.

Fourniret - bijgenaamd het ‘monster van de Ardennen’ - kreeg in 2008 levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating voor de moord op een reeks meisjes en vrouwen in Frankrijk en België. Onder de slachtoffers bevond zich de Belgische Elisabeth Brichet (12). Monique Olivier kreeg als medeplichtige eveneens levenslang.