Kirsten Flipkens geeft update over blessure na lelijke valpartij: “Trouwens, die reclameborden moeten ze verbieden”

Kirsten Flipkens, die vrijdag haar enkel verzwikte op het WTA-toernooi in Abu Dhabi, ondergaat zondag bijkomende onderzoeken. Dat heeft de Kempense zaterdag gemeld op Instagram.

LEES OOK. Wat een domper: Kirsten Flipkens was op weg naar stunt, maar moet opgeven met zware blessure na lelijke valpartij

“Hallo iedereen. Een kleine update. Klein, omdat ik nog niet veel nieuws heb”, stelt Flipkens. “Morgen onderga ik bijkomende onderzoeken. Hoewel ik niet op alle berichtjes kan reageren, apprecieer ik ze allemaal. Bedankt voor de steun en ik houd jullie op de hoogte.”

Onze landgenote voegde er ook nog fijntjes aan toe dat ze vindt dat het reclameborden waardoor ze viel verboden moeten worden.

Kirsten Flipkens geeft update over blessure na lelijke valpartij: “Trouwens, die reclameborden moeten ze verbieden”

De tweederondewedstrijd tussen Kirsten Flipkens (WTA 86) en de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 4) kwam vrijdag abrupt ten einde toen onze landgenote ver achter de baseline slecht neerkwam op haar linkerenkel. Daarbij werd ze gehinderd door een reclamepaneel. In tranen verliet Flipkens het court. Haar Instagrambericht beëindigde Flipkens zaterdag als volgt: “PS: Ja, die reclamepanelen zouden verboden moeten worden.”

De bijna 35-jarige Flipkens speelde een puike partij tegen eerste reekshoofd Kenin. Ze won de eerste set met 7-5. Het noodlot sloeg toe toen Kenin met 4-5 leidde in de tweede set en een break voor stond.

Volgens Marino Flipkens, de vader van Kirsten, is het nog wachten tot de enkel minder gezwollen is om een MRI-scan te laten nemen. “Maar volgens de artsen ter plaatse is het ligament aan de buitenzijde van de enkel negen kansen op tien gescheurd. Nu moet men bekijken in welke graad”, verklaart Marino Flipkens bij Belga. “Het is nog één à twee dagen wachten op de definitieve diagnose. Als het ligament wel degelijk gescheurd is, dan zal ze een streep moeten trekken door de Australian Open (die op 8 februari van start gaat, nvdr.).”