Volgens het meteorologische agentschap AEMET gaat het om een ‘uitzonderlijke’ en zelfs ‘historische’ toestand. Ook vandaag kan er bovendien nog eens gemiddeld 20 centimeter sneeuw vallen in Madrid. De hoger gelegen gebieden in centraal-Spanje kunnen zelfs bedekt worden met een halve meter. Zondag zou storm Filomena, bron van de sneeuwellende, naar het noordoosten trekken.

Op bijna 400 wegen was het verkeer vrijdagavond door de sneeuw ernstig verstoord, zo meldde het Spaanse transportagentschap. Honderden vrachtwagens stonden geblokkeerd. Een driehonderdtal chauffeurs moest de nacht van donderdag op vrijdag al doorbrengen op een parkeerterrein in Cuenca, gelegen tussen Madrid en Valencia. In Toledo en Albacete werd zelfs de hulp van het leger gevraagd.

Eén van de ‘slachtoffers’ van de zware sneeuwval was voetbalclub Real Madrid. De spelers, onder wie onze landgenoten Hazard en Courtois, hebben meer dan drie uur vastgezeten in het vliegtuig op de startbaan van de internationale luchthaven Barajas (Madrid).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig