Volgens het meteorologische agentschap AEMET gaat het om een ‘uitzonderlijke’ en zelfs ‘historische’ toestand. Ook vandaag kan er bovendien nog eens gemiddeld 20 centimeter sneeuw vallen in Madrid. De hoger gelegen gebieden in centraal-Spanje kunnen zelfs bedekt worden met een halve meter. Zondag zou storm Filomena, bron van de sneeuwellende, naar het noordoosten trekken.

Op bijna 400 wegen was het verkeer vrijdagavond door de sneeuw ernstig verstoord, zo meldde het Spaanse transportagentschap. Honderden vrachtwagens stonden geblokkeerd. Een driehonderdtal chauffeurs moest de nacht van donderdag op vrijdag al doorbrengen op een parkeerterrein in Cuenca, gelegen tussen Madrid en Valencia. In Toledo en Albacete werd zelfs de hulp van het leger gevraagd.

Eén van de ‘slachtoffers’ van de zware sneeuwval was voetbalclub Real Madrid. De spelers, onder wie onze landgenoten Hazard en Courtois, hebben meer dan drie uur vastgezeten in het vliegtuig op de startbaan van de internationale luchthaven Barajas (Madrid).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in