Samuel is als hotelier gebeten door eten. De appel valt niet ver van de boom, want ook zijn dochters zijn dol op koken, vooral dan zelf ijs maken. Sta je ook graag in de keuken en wil je slim shoppen? Daar kunnen de budgettips van Collect&Go bij helpen!

Om zelf vers roomijs te maken, komt een ijsmachine van pas. Het enige wat je moet doen, is het basismengsel in de machine gieten. De ijsmachine doet de rest!

Ga je de culinaire uitdaging aan om roomijs zonder ijsmachine te maken? Zo ga je te werk. Giet het ijsmengsel in een platte bak en zet het in de diepvriezer. Haal de bak elk halfuur (gedurende drie uur) even uit de diepvries en roer het ijs om met een lepel. Anders krijg je ijskristallen. Laat het ijs ten slotte minimaal twaalf uur hard worden in de vriezer.

Het ijsmengsel zelf maken, is gemakkelijker (én goedkoper) dan je denkt. Als basisingrediënten neem je melk, eieren, room en suiker. Door extra smaakmakers toe te voegen, kun je naar hartenlust experimenteren tot je de ultieme ijssmaak gevonden hebt! Meer inspiratie vind je tussen de recepten van Collect&Go.

Nieuwe routines: Samuel maakt samen met zijn dochters ijs
Foto: Colruyt

Budgettips

Zelfgemaakt ijs is lekker en chic om mee uit te pakken. Toch zijn de basisingrediënten helemaal niet duur. Hou je in het algemeen graag zicht op je budget? En is dat soms moeilijk te overzien met een groot gezin? Dan helpen deze vijf budgettips voor je boodschappen:

  1. Koop grote hoeveelheden waar je een hele tijd mee verder kunt, eerder dan kleine, aparte porties. Wat over is, vries je eenvoudigweg in. Handig voor als je eens geen tijd (of zin) hebt om te koken.
  2. Als je online reserveert via Collect&Go hou je perfect de totaalprijs van de producten in je winkelmandje bij. Je laat je ook minder gemakkelijk verleiden tot funshopping of dat extra zakje snoep aan de kassa.
  3. Vergelijk de prijs van verschillende merken. De huismerken van Colruyt zijn altijd scherp geprijsd. Ook online krijg je de beste prijs. Daar kun je bovendien gemakkelijker vergelijken.
  4. Op de Collect&Go-site kun je specifiek filteren op producten met korting.
  5. Bij een aantal producten valt ook de servicekost (5,50 euro) voor je online reservatie weg. Extra voordelig!

Wil jij ook slim shoppen?
Ontdek alle troeven van Collect&Go! »