Belangrijkste indicatoren coronacrisis blijven dalen
Foto: Joris van Gennip

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België neemt nog altijd af. Ook het aantal overlijdens en de ziekenhuisopnames bevinden zich in dalende lijn, dat blijkt donderdag uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

In de week van 28 december tot en met 3 januari werden gemiddeld 1.620 bevestigde besmettingen per dag geteld. Het gaat om een daling met 10 procent tegenover de week daarvoor. Kanttekening: gisteren was er op weekbasis nog sprake van een daggemiddelde van 1.580 bevestigde besmettingen, maar het is te vroeg om al te concluderen dat de cijfers opnieuw stagneren.

Ook het aantal covid-19-patiënten dat in de ziekenhuizen belandt, neemt verder af. Tussen 31 december en 6 januari waren er gemiddeld 130 opnames per dag, 16 procent minder dan in de voorgaande zeven dagen.

Momenteel bevinden zich nog altijd 2.077 mensen met covid-19 in het ziekenhuis (-3 %), van wie er 405 (-6 %) op de afdelingen intensieve zorg liggen.

Van 28 december tot en met 3 januari stierven dagelijks gemiddeld 65 mensen na een besmetting, 14,5 procent minder dan in de voorgaande periode van zeven dagen.

Sinds het begin van de pandemie zijn in België al 655.732 bevestigde besmettingen geteld. Het totale dodental bedraagt 19.883.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig