Advocaat Bart De Pauw: ‘Veroordeeld nog voor het proces is begonnen’
Bart De Pauw moet volgende week voor de correctionele rechtbank in Mechelen verschijnen. Foto: BELGA

Een van de advocaten van televisiemaker Bart de Pauw meent dat zijn cliënt alweer veroordeeld wordt in de media, nog voor het debat in de rechtbank kan worden gevoerd.

‘Bart is alweer veroordeeld nog voor het proces begonnen is’, zegt meester Michaël Verhaeghe, die daarmee reageert op een persbericht dat woensdagmorgen werd verstuurd door het Instituut van Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en waarin de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stellen, zich bekendmaken en een kort statement op het dossier geven.

De Pauw moet volgende week voor de correctionele rechtbank in Mechelen verschijnen waar hij zich zal moeten verdedigen voor belaging en stalking met elektronische communicatiemiddelen tegenover de negen vrouwen.

‘Het blijft ons verbazen dat Bart in de media én in het persbericht voor de zoveelste keer veroordeeld wordt op basis van beschuldigingen, waarvan niemand weet of ze überhaupt waar zijn en waarover het echte debat nog moet gevoerd worden. Zoals in alle strafzaken gaat het om de feiten, in hun juiste geheel geplaatst. Wij hebben hier veel over te vertellen en zullen dat doen voor de rechtbank. Dat is voor ons de enige plek voor een correct en sereen debat over schuld en onschuld.’

‘We zijn eveneens tevreden om in het persbericht van het Instituut van Gelijkheid van Vrouwen en Mannen te lezen dat ze beslist hebben om de zaak ook voor te behouden voor de rechtbank, niettegenstaande de interviews van de afgelopen maanden en gisteren nog in een bekend weekblad door Liesbeth Stevens, adjunct-directrice van het Instituut’, besluit Verhaeghe.

Hij laat nog weten dat De Pauw zelf akte neemt van het persbericht van woensdagmorgen.