Meer besmettingen, maar opnames en overlijdens dalen nog steeds
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zoals voorspeld is het gemiddeld aantal coronabesmettingen fors gestegen. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gemiddelde dagcijfer tussen 2 en 8 januari, 2.020,4 gevallen, lag 27 procent hoger dan in de week daarvoor. De forse stijging was voorspeld. Er wordt meer getest. Bovendien wordt er vergeleken met de week van één januari, een feestdag, waar minder werd getest.

De positiviteitsratio – het aandeel van de uitgevoerde coronatests dat een positief resultaat oplevert – is dan ook gedaald naar 5,7 procent.

De trend van de nieuwe ziekenhuisopnames is wel nog steeds dalend. Dagelijks werden in de periode van 5 tot en met 11 januari gemiddeld nog 127 patiënten opgenomen, een daling met 9 procent tegenover de zeven dagen daarvoor. Er liggen 2.020 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 378 patiënten intensieve verzorging nodig hebben.

De teller van het aantal coronadoden staat nu op 20.122. Het gemiddelde aantal nieuwe overlijdens per dag neemt verder af: in de periode van 2 tot en met 8 januari stierven in België dagelijks gemiddeld 53 mensen door het virus, 21,3 procent minder dan in de week daarvoor.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig