Ten noorden van de stad Barcelona heeft de politie een illegale rave beëindigd in een afgelegen loods. Het feest ging van start op 31 december 2020 en zou volgens de organisatoren pas maandag eindigen. De politie viel de loods op zaterdagmiddag binnen en pakte de twee organisatoren op. Spaanse overheden vrezen nu extra besmettingen.

Op verschillende plaatsen in Spanje scherpen regionale overheden de coronamaatregelen aan omdat ze de impact vrezen van de rave in de omgeving van Barcelona.

De illegale fuif vond plaats op een industrieterrein in Llinars del Valles, vlak bij de Catalaanse hoofdstad. Er is niet alleen kritiek op de aanwezigen voor hun flagrante inbreuk op de gezondheidsregels, maar ook op de politie.

Onder meer in Madrid zijn in de nasleep van de rave nieuwe maatregelen aangenomen. Enerzijds om te verhinderen dat daar gelijkaardige feesten worden georganiseerd, anderzijds ook om in de mate van het mogelijke te verhinderen dat de rave in Barcelona tot een nieuwe stijging van de coronacijfers in heel Spanje leidt.

In de hoofdstad worden de lockdownregels aangescherpt in 23 gebieden, waardoor bewoners hun huis alleen nog maar mogen verlaten om te gaan werken of om naar de dokter te gaan. In de regio’s Aragon, Castilië, Leon en in Gibraltar worden eveneens nieuwe maatregelen genomen.

Eerder dit weekend werd een andere illegale rave stilgelegd in Frankrijk. Het feest begon op oudejaarsavond en trok naar schatting ruim 2.000 feestvierders. Pas in de nacht van vrijdag op zaterdag gingen de volumeknoppen dicht. Bekijk het in onderstaande video.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in